Akár példaképként is tehetjük magunk elé. Reméljük, megússza a vértanúságot. Imádkozzunk érte!

 Pakisztánban halálra ítéltek egy keresztény asszonyt istenkáromlás vádjával 

november 11. 12:47 

November 7-én, vasárnap hirdették ki az ítéletet. Halálra ítélték, valamint két és fél évnyi fizetésének összegével megegyező büntetést kell fizetnie. 
 

A harminchat éves Asia Bibi két gyermek édesanyja, mezőgazdasági munkásként dolgozik. Hírügynökségi beszámolók szerint a munkahelyén muzulmán kolléganői megpróbálták meggyőzni arról, hogy szakítson keresztény hitével. Ő azonban elmondta nekik, hogy Jézus meghalt a kereszten az emberiség bűneiért, és megkérdezte tőlük, mit tett értük Mohamed próféta. Pakisztánban börtönbüntetéssel sújtják azokat, akik megsértik a Koránt, Mohamed próféta „káromlóra” pedig halálbüntetést szabnak ki. Gyakori jelenség, hogy a fundamentalisták az istenkáromlásról szóló törvény alapján hamis vádakkal illetik a vallási kisebbségek tagjait.

A Release International karitatív szervezet igazgatója kijelentette, hogy Pakisztán ezzel az ítélettel átlépett egy határt. Aggodalomra ad okot, hogy a kormány nem szándékozik változtatni az 1980 és 1986 között hozott törvényeken, amelyek következtében 1986 és 2009 között 964 embert tartóztattak le a Korán vagy Mohamed káromlása okán.

Magyar Kurír

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://okumenikus.blog.hu/api/trackback/id/tr72441523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása