A keresztségről szóló ökumenikus egyezményt ír alá az amerikai püspöki kar éves ülésén
2010. november 11. 8:23

November 15 és 18. közt tartja Baltimore-ban éves ülését az amerikai püspöki konferencia, ami új elnököt választ, és szavazni fog egy ökumenikus nyilatkozattervezetről, amely a keresztség szól, valamint megvitatják egy, a társadalmi igazságosságot elősegítő programjukat, amit sokan támadnak azért, mert állítólag abortuszpárti és homoszexuális csoportok is támogatást kaptak belőle. 
 

Az eddigi elnök, Francis George chicagói bíboros azért köszön le, mert kitöltötte hároméves elnöki periódusát. Az ő és alelnöke posztjára tíz jelölt van. Az elnökké választáshoz a szavazatok 50 százaléka szükséges, az alelnököt a maradék kilenc jelöltből választják ki.

A Catholic Campaign for Human Development nevű programot meg fogják vitatni a püspökök, mivel a feltételezések szerint abortuszpárti és homoszexuális csoportok is támogatást kaptak belőle. A jövőben elsősorban katolikus közösségek részesülhetnek a támogatásokból, a nem katolikus csoportok esetében pedig szigorúbban fogják vizsgálni a jelentkezőket.

A keresztségről szóló egyezmény azt teszi lehetővé a püspököknek, hogy elismerjék négy protestáns felekezet keresztelését. A megállapodás hat évnyi tárgyalás után jön létre a katolikus püspöki kar, a Presbyterian Church-USA, a Reformed Church in America, a Christian Reformed Church és a United Church of Christ között.

Magyar Kurír

A bejegyzés trackback címe:

https://okumenikus.blog.hu/api/trackback/id/tr792441079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása