Kozonithy 2010.11.07. 15:05

Mai tanács

Vasárnap nem dolgozunk, mégis megírom ide, ami ma jött szembe. Felcsaptam a Katekizmust, és hát igen: Többet kéne, jobban kéne forgatni, rágni, elemezni, oda-vissza lapozni...

V. A Szentírás az Egyház életében

131. "Isten igéjében akkora erő és hatékonyság van, hogy az Egyháznak támasz és életerő, az Egyház gyermekeinek erő, lelkének táplálék, lelki életének tiszta és el nem apadó forrása." "Krisztus hívei előtt szélesre kell tárni a kaput, hogy hozzájussanak a Szentíráshoz."

132. "A Szentírás tanulmányozása legyen a hittudomány lelke. A Szentírás szavából táplálkozik és virágzik az ige szolgálata is, tudniillik a lelkipásztori prédikáció, a katekézis és minden keresztény tanítás, amelyben előkelő hely illeti meg a liturgiában elhangzó homíliát."

133. Az Egyház "nyomatékosan buzdítja és sürgeti (...) az összes Krisztus-hívőket, hogy a Szentírás gyakori olvasásával szerezzék meg >Jézus Krisztus fönséges ismeretét< (Fil 3,8). >Mert aki nem ismeri a Szentírást, nem ismeri Krisztust<."

A bejegyzés trackback címe:

https://okumenikus.blog.hu/api/trackback/id/tr342430597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása