Kozonithy 2010.11.09. 19:10

Barber's time!

Mielőtt bárki odáig és vissza lenne DJ Tiesto - egyébként a trance-en belül igen elismertnek számító, és általam is kedvelt - Adagio for Strings-jétől, hadd mutatom meg előbb az eredetit, amit Samuel Barber komponált: azonos címmel, Op. 11: (Nem találtam jobb videót, ne a szövegre figyelj!)

A trance is előszeretettel használja fel Barber munkáját, nem is mondom, hogy - a stíluson belül - rosszul. Ezt már mindenki maga döntse el. Engem egyedül az zavar, ha nem közlik a rajongókkal legalább, hogy honnan, kitől van a fődallam (az apró részleteket sokszor amúgyis elhagyják).
Továbbá észre kell venni, hogy mire alapoz a mai kor megannyi zenésze, és akkor elég sok esetben rájövünk, hogy na ugye, hogy ugye, többen szeretik/szeretnék a komolyzenét, mint ahányan gondolják! :)
Amúgy szeretek a trance-ből jó pár számot (köszönet Árpi barátomnak!), ami olykor jól esik fejhallgatóval itthon, munka közben.

Na nézzük, mit alkottak belőle mások:

William Orbit feldolgozása (sajna nem ágyazható be):

https://www.youtube.com/watch?v=SRqndwCqa5g&feature=related

És végül Tiesto remixe:

A bejegyzés trackback címe:

https://okumenikus.blog.hu/api/trackback/id/tr332436715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása